حامین طب

راه های جلوگیری از جوش زدن بدن بعد لیزر و روش درمان آن

لیزر موهای زائد یک روش کلی ایمن و موثر برای از بین بردن موی صورت و بدن و جلوگیری از رشد آن‌ها در آینده است. به همین دلیل، بسیاری از پزشکان آن را راه حلی دائمی برای رشد موهای ناخواسته می‌دانند.

در این روش از یک پرتو متمرکز نور (لیزر) برای هدف قراردادن و از بین‌ بردن فولیکول‌های مو استفاده می‌شود. این کار از طریق انتشار انرژی نور انجام می‌گردد که توسط رنگدانه موجود در مو (ملانین) جذب می‌شود. این فرآیند، انرژی نور را به گرما تبدیل می‌کند که به فولیکول‌ ها آسیب می‌رساند. وقتی فولیکول‌ های مو آسیب ببینند، رشد مجدد مو غیرممکن می‌شود.

لیزر موهای زائد معمولاً در مناطقی انجام می‌شود که موها برای بیمار ناخوشایند باشند. این نواحی شامل زیر بغل، لب بالایی، چانه و خط بیکینی می‌شود؛ اما محدود به آن نیست. از آنجایی که لیزر رنگدانه‌ها را هدف قرار می‌دهد، افرادی که موهای تیره‌تری دارند  کاندیدای بهتری برای لیزر هستند.

لیزر موهای زائد نیز مانند بسیاری از اعمال زیبایی بدون خطر نیست. اکثر افرادی که از لیزر موهای زائد استفاده می‌کنند از وجود جوش و خارش بعد از لیزر روی پوست شکایت دارند. این عوارض جانبی رایج هستند و در نواحی بیکنی ناخوشایند و ناراحت‌کننده نیز هستند. اگر در حال حاضر با این مشکل مواجه هستید، ما راه های جلوگیری از جوش زدن بعد لیزر را در این مقاله به شما معرفی می‌کنیم؛ لطفا با ما همراه باشید.

راه های جلوگیری از جوش زدن بدن بعد از لیزر

چه چیزی باعث جوش‌ زدن و احساس خارش بعد از لیزر موهای زائد می‌شود؟

همان‌ طور که گفته شد درمان لیزر موهای زائد شامل آسیب‌ رساندن یا از‌بین‌بردن فولیکول‌ها است، تا موها نتوانند دوباره رشد کنند. این فولیکول ها به طور طبیعی به پوست شما متصل هستند؛ در نتیجه پوست شما به این آسیب واکنش نشان می‌دهد و در نواحی آسیب‌دیده قرمز، حساس و کمی متورم می‌گردد. به همین دلیل است که تحریک پوست به شکل جوش و خارش همراه با  هایپرپیگمانتاسیون یکی از عوارض رایج لیزر موهای زائد است.

برخی از افراد ممکن است از این جوش‌ها نگران شوند؛ اما آن‌ها کاملا طبیعی هستند و معمولا در عرض یک یا دو روز فروکش می‌کنند. این جوش‌ها ممکن است همراه با خارش باشند؛ اما نباید خارانده شوند. خاراندن این جوش‌ها ممکن است التهاب را تشدید نموده و منجر به ایجاد زخم‌های ناخوشایند گردد.

آیا لیزر موهای کرکی را ضخیم می کند؟

راه های جلوگیری از جوش زدن بدن بعد لیزر چیست؟

جوش‌زدن و خارش یکی از عوارض شایع لیزر موهای زائد است و معمولا قابل پیشگیری نیست؛ اما راه‌کارهایی برای قبل از لیزر وجود دارد که می‌توانید برای کاهش علائم و شدت آن انجام دهید. در این قسمت برخی از کارهایی که باید قبل از لیزر موهای زائد خود انجام دهید آورده شده است:

1. از نور خورشید دوری کنید

اجتناب از قرارگرفتن در معرض نور خورشید قبل و بعد از درمان، امری ضروری برای پیشگیری است. قسمت‌های تیره پوستتان با نور خورشید ممکن است سوخته یا تغییر رنگ دهند؛ زیرا رنگدانه پوست، لیزر را جذب می‌کند. شما باید کرم ضد آفتاب با SPF 30+ را روی نواحی که قرار است لیزر شود استفاده کنید.

راه های جلوگیری از جوش زدن بدن بعد از لیزر

2. نواحی درمان را شیو کنید

قسمت‌هایی از بدن را که قرار است لیزر موهای زائد در آن‌ها انجام شود اصلاح کنید. انجام این کار ممکن است از سوختگی سطحی موهایی که از لایه بالایی پوست بیرون زده‌اند جلوگیری کند. همچنین باید تا شش هفته قبل لیزر از کندن، اپیلاسیون و وکس موهای زائد خودداری کنید. این روش‌ها ممکن است فولیکول‌های مو را مختل کرده و باعث تحریک بیشتر پوست شوند.

حتما بخوانید  دستگاه لیزر تیتانیوم پلاس 2023

3. از مصرف داروهای رقیق‌کننده خون خودداری کنید

قبل از لیزر باید با پزشک خود در مورد استفاده یا عدم استفاده از داروها مشورت کنید. این داروها احتمالا شامل داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) هستند.

4. از استفاده از دئودورانت، مرطوب‌کننده یا آرایش در ناحیه درمان خودداری کنید

شما باید قبل از لیزر تا حد امکان از هیچ ماده‌ای روی پوست خود استفاده نکنید؛ زیرا هر ماده خارجی می‌تواند در درمان لیزر اختلال ایجاد کند و عوارض جانبی آن را تشدید کند.

چگونه از شر جوش‌ها و خارش بعد از لیزر خلاص شویم

جوش‌ها و احساس خارشی که پس از لیزر موهای زائد تجربه می کنید معمولاً پس از چند روز از بین می‌روند. با این حال مراقبت‌های بعد از لیزر در درمان عوارض جانبی لیزر موهای زائد بسیار مهم است. برخی از توصیه‌های کارشناسان برای درمان جوش‌های بعد از لیزر به شرح زیر است:

1. از قرارگرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنید

این موضوع را در مدت هفت روز بعد از لیزر جدی بگیرید. نواحی تحت درمان با لیزر کاملاً حساس می‌شوند؛ بنابراین اشعه ماوراء بنفش ممکن است به پوست آسیب برساند و باعث تغییر رنگ آن نیز شود.

2. حوله‌ سرد، کمپرس یخ و مقداری ژل ترمیم‌کننده را روی نواحی آسیب دیده بمالید

این کار به کاهش درد و تورم کمک می‌کند و می‌تواند خارش ناشی از جوش‌ها را کاهش دهد.

3. اگر جوش‌ها بیشتر شد، می‌توانید از تیلنول یا سایر داروهای بدون نسخه استفاده کنید.

اگر احساس ناراحتی زیادی داشتید، می‌توانید از داروهای مسکن استفاده کنید تا به تسکین جوش‌ و خارش کمک کنید. فراموش نکنید که در صورت داشتن هر گونه بیماری که ممکن است باعث واکنش نامطلوب به داروهای مسکن شود، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.

حتما بخوانید  مقایسه دستگاه لیزر تماسی با غیر تماسی

راه های جلوگیری از جوش زدن بعد از لیزر

4. تا 24 ساعت آینده هیچ محصول زبری را روی ناحیه تحت درمان قرار ندهید

در صورت وجود قرمزی و جوش باید از آرایش و استفاده از سایر محصولات پوستی خشن روی پوست خودداری کنید. این محصولات ممکن است پوست شما را تحریک کرده و منجر به عوارض جانبی ناخواسته شوند؛ بنابراین بهتر است در این مدت از آن‌ها اجتناب کنید.

جمع‌بندی

ایجاد جوش و خارش بعد از لیزر موهای زائد در بسیاری از افراد شایع است و نباید دلیلی برای نگرانی شما باشد. هر گونه اختلال در هر قسمت از پوست به طور طبیعی باعث ایجاد واکنش آن می‌شود. در مورد لیزر نیز این موضوع صدق می‌کند. لیزر با تاثیر روی فولیکول‌های مو باعث واکنش و در نتیجه ایجاد جوش، قرمزی و در برخی موارد احساس خارش می‌شود. در این مقاله راه های جلوگیری از جوش زدن بدن بعد لیزر و همچنین راه‌هایی برای درمان این جوش‌ها برای شما عزیزان شرح دادیم که امیدواریم مورد توجهتان قرار گرفته باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *