حامین طب

عوارض لیزر موهای زاید در زمان بارداری

برخی از افراد به خصوص خانم‌ها، لیزر را به عنوان روشی برای حذف موهای زائد انتخاب کردند. اما گرفتن چنین تصمیمی برای خانم‌هایی که در وضعیت بارداری هستند به این راحتی نیست. در این مطلب راجع به لیزر برای خانم ‌های باردار، عوارض و دلایل عدم انجام آن صحبت کرده‌ایم. بنابراین اگر باردار هستید و در مورد لیزر موهای زائد تردید دارید، همینجا بمانید و اطلاعات مهمی را در این باره کسب کنید.

در این مقاله می‌خوانیم:

  • لیزر موهای زائد در دوران بارداری
  • آیا لیزر برای زن باردار خطرناک است
  • بارداری بعد از لیزر
  • چند روز بعد از بارداری میشه لیزر کرد؟
  • دلایلی که نباید در دوران بارداری لیزر انجام داد

لیزر موهای زائد در دوران بارداری

رشد موهای زائد در بدن انسان امری طبیعی است و روش حذف و از بین بردن آن‌ها همواره یکی از دغدغه‌ هاست. اما در وضعیت بارداری این دغدغه بیشتر هم می‌شود. چرا که در مورد لیزر برای خانم‌ های باردار، عوارض و پیامدهای آن شک و تردید وجود دارد. از طرفی بارداری باعث رشد بیشتر موهای زائد در قسمت‌هایی مثل شکم، سینه و صورت می‌شود و افراد تمایل دارند این موها را با روشی آسان و مناسب حذف کنند. دلیل اینکه می‌گوییم روشی مناسب و آسان، زیرا در دوران بارداری به دلیل بالا آمدن شکم، اصلاح موهای زائد بدن سخت می‌شود.

راه های جلوگیری از جوش زدن بدن بعد از لیزر

عوارض لیزر مو در زمان بارداری

آیا لیزر برای زن باردار خطرناک است

با توجه به اینکه هنوز تحقیقات تأیید شده‌ای در مورد عوارض لیزر برای خانم ‌های باردار وجود ندارد، اما بهتر است خانم‌های باردار از انجام این کار پرهیز کنند. زیرا لیزر کردن با استفاده از دستگاه و اشعه‌های آن صورت می‌گیرد و هنوز در مورد تأثیر تشعشعات لیزر بر روی جنین نظریه تأیید شده‌ای وجود ندارد.

بررسی لیزر موهای زاید الکساندرایت گرویتی

عوارض لیزر در دوران بارداری

حذف موهای زائد با استفاده از لیزر و به کمک طول موج‌های نور صورت می‌گیرد. این طول موج‌ها بر روی قسمت‌ های مختلف بدن تابانیده می‌شوند و به این ترتیب رنگدانه‌های موجود در فولیکول مو را از بین می‌برند. در نهایت اینکه ساختار مو تخریب شده و از رشد دوباره‌ ی آن‌ جلوگیری می‌شود. خوشبختانه تا به حال هیچگونه عوارض خطرناکی  پس از لیزر مشاهده نشده است. تنها چند عارضه که غالبا کوتاه مدت و زودگذرهستند را می‌توان به عنوان عوارض لیزر نام برد. در کل بهتر است در زمان بارداری لیزر انجام نشود.

  • تحریک، قرمزی یا سوختگی پوست
  • احساس درد
  • ایجاد لکه‌های تیره یا بی‌رنگ بر روی بدن
  • تغییرات هورمونی
  • تغییر میزان تولید ملانین
  • حساس شدن پوست

با توجه به اینکه موارد فوق‌الذکر اکثرا موقتی و گذرا هستند، می‌توان نتیجه گرفت که لیزر برای خانم های باردار، عوارض یا بهتر بگوییم عارضه‌ی خطرناکی ندارد. اما بهتر است برای پیشگیری از خطرات احتمالی و محافظت از جنین، لیزر را قبل از بارداری انجام دهید یا اینکه آن را به بعد از زایمان موکول کنید.

عوارض لیزر موهای زاید در زمان بارداری

بارداری بعد از لیزر

بسیاری از افراد با تکیه به این باور که لیزر باعث نازایی می‌شود، از انجام آن صرف نظر می‌کنند. به جرأت می‌توانیم بگوییم علاوه بر اینکه لیزر برای خانم های باردار، عوارض یا خطر چندانی ندارد، بلکه بارداری بعد از لیزر هم امکان پذیر است. به این معنی که لیزر بیکینی به تخمدان‌ها و رحم هیچ‌گونه آسیبی نمی‌رساند بنابراین تأثیری بر بارورری نخواهد داشت.

چند روز  بعد از زایمان میشه لیزر کرد

در دوران بارداری هورمون‌ها به شدت بی‌ثبات شده و ممکن است رشد موهای زائد را سریع‌تر یا کندتر کنند. این تغییرات تا مدتی بعد از بارداری هم در بدن وجود خواهند داشت؛ بنابراین برای گرفتن بهترین نتیجه از لیزر بهتر است 6 ماه بعد از زایمان لیزر را انجام دهید.

دلایلی که نباید در دوران بارداری لیزر انجام داد

همانطور که گفتیم تاکنون به طور قطع ثابت نشده که لیزر برای خانم های باردار، عوارض خطرناکی دارد یا خیر؟ اما پزشکان و متخصصین زنان و زایمان به دلایلی که در زیر می‌آوریم، توصیه می‌کنند بهتر است لیزر را به بعد از زایمان موکول کنید.

دردها و عوارض آزار دهنده

خانم‌های باردار بیشتر اوقات دردهای مربوط به بارداری را در این دوران تحمل می‌کنند. از طرفی لیزر موهای زائد خصوصا در اطراف سینه و بیکینی با درد زیادی همراه است. همچنین تورم، سوزش و قرمزی پوست که از عوارض گذرای لیزر هستند نیز درد بیشتری ایجاد می‌کنند. بنابراین برای جلوگیری از تحمل این دردها، بهتر است لیزر کردن را به بعد از دوران بارداری و زایمان موکل کنید. در مقاله دیگری در مورد مراقبت های قبل و بعد لیزر مو به صورت کامل توضیح داده شده است.

طولانی بودن جلسات لیزر

احتمالا می‌دانید که لیزر کردن نیازمند چندین مرحله و در بازه‌های زمانی مختلف است. گاهاً این جلسات در طول یک سال انجام می شود و برای یک خانم باردار این رفت و آمدها بسیار سخت است. علاوه بر این جلسات آخر لیزر برای خانم های باردار، عوارض و درد بیشتری دارد. بنابراین به‌دلیل طولانی بودن جلسات درمان، لیزر برای خانم های باردار توصیه نمی‌شود.

ریسک قرار گرفتن در برابر امواج لیزر

دستگاه‌های لیزر با استفاده از اشعه و امواج، ساختار مو را تخریب می‌کنند؛ این امواج به لایه‌هایی از پوست نفوذ نموده و احتمال اینکه به جنین برسند بسیار کم است. با این حال این فقط یک احتمال است و هنوز هیچ آزمایش عملی بر روی خانم باردار انجام نشده است. پس برای محافظت از جنین و پیشگیری از عوارض جبران ناپذیر، بهتر است در دوران بارداری لیزر انجام ندهید.

تغییرات هورمونی

هورمون‌ها در دوران بارداری ثبات ندارند. به این شکل که در برخی خانم‌ها ممکن است فولیکول‌های مو را تقویت کنند و به رشد بیشتر مو منجر شوند، از طرفی ملانین خون را تغییر دهند و رنگ پوست را تیره نمایند. در این صورت نمی‌توان نتیجه‌ی مطلوبی از لیزر دریافت کرد. بخاطر این تغییرات غیرقابل پیش‌بینی، بهتر است لیزر موهای زائد را پس از زایمان انجام داد. قبل از زایمان بهتر است از رو‌ش‌های بی‌خطر مانند اصلاح با تیغ و ژیلت استفاده کرد.

مواد شیمیایی خطرناک

برخی از کلینیک‌های معتبر زیبایی از دستگاه‌ لیزر پیشرفته و مجهز به خنک کننده برخوردارند. اما ممکن است برخی دیگر از کلینیک‌ها چنین امکاناتی نداشته باشند و ناچاراً از کرم‌های بی‌حسی استفاده کنند. این کرم‌ها حاوی مواد شیمیایی هستند و به احتمال زیاد ممکن است خطراتی برای جنین داشته باشند.

حتما بخوانید  مقایسه دستگاه لیزر duetto با گرویتی

حساسیت بیشتر پوست

حساس شدن پوست، تحریک و قرمزی از عوارض شایع لیزر موهای زائد هستند. اما لیزر در خانم‌های باردار، عوارض بیشتری دارد؛ به بیانی دیگر شدت عوارض لیزر در خانم ‌های باردار بیشتر است. به این صورت که به دلیل ورم اندام‌ها و کشیده شدن پوست در دوران بارداری حساسیت‌، قرمزی و تحریک پوست بیشتر و دردناک‌تر است؛ به همین دلیل توصیه می‌شود تا بعد از دوران بارداری عمل لیزر درمانی را انجام ندهید.

عوارض لیزر موهای زاید در زمان بارداری

کلام آخر

لیزر روشی مناسب برای حذف موهای زائد است. طول این دوره‌ی درمانی تقریباً یک سال است. بنابراین ممکن است این سوال پیش بیاید که اگر در وسط درمان باردار شوید این کار را ادامه دهید یا خیر. یا به طور کلی لیزر برای خانم های باردار، عوارض و خطر جدی دارند یا خیر. هر عارضه‌ای که تا به حال برای لیزر ثبت شده، اکثرا زودگذر و موقتی بوده‌اند؛ به دلیل وضعیت بارداری این عوارض در یک خانم باردار شدت بیشتری دارد. از طرفی دانشمندان و متخصصین زنان هنوز نمی‌دانند که آیا اشعه لیزر برای جنین خطرناک است یا خیر. به دلایلی که ذکر شد بهتر است لیزر کردن در دوران بارداری انجام نشود. کلینیک ها و سالن هایی که قصد خرید دستگاه لیزر مو را دارند باید از استاندارد بودن دستگاه لیزر خود اطمینان حاصل کنند.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *