حامین طب

عوارض لیزر مو

محبوبیت لیزر موهای زائد روز به‌ روز در حال افزایش است. از طرفی، هرساله دستگاه‌های جدیدی برای انجام این کار وارد بازار می‌ شوند؛ در نتیجه می‌ توان گفت این روش درمانی، به سرعت در حال همه‌گیر شدن و پیشرفت است.

لیزر موی بدن، تضمین حذف دائمی موهای زائد بدن نیست. برخی از موها ممکن است در برابر لیزر مقاوم بوده، یا بعد از درمان دوباره رشد کنند؛ اگرچه رشد موهای جدید ممکن است رنگ ظریف‌ تر و روشن‌ تری داشته باشند.

یادتان باشد اگر یک متخصص آموزش ندیده بخواهد فرایند درمان لیزر را روی شما انجام دهد، ممکن است نتایج متفاوتی در پوست شما به وجود بیاید. در ادامه می‌توانید با بررسی عوارض لیزر مو، ما را همراهی کنید. دستگاه لیزر اپیکر یکی از دستگاه هایی است که کمترین عوارض را دارد.

عوارض احتمالی لیزر موهای زائد

در هفته اول پس از لیزر، موهای مرده ریخته می‌شوند و می‌توانند برجستگی‌های ریز جوش مانندی به نام فولیکولیت ایجاد کنند که در اثر تحریک پوست ایجاد می‌شود. فرایند لیزر اگر روی پوست بسیار تیره یا توسط یک فرد آموزش ندیده انجام شود، سوختگی و متعاقب آن زخم نیز ممکن است.

بررسی عوارض لیزر مو عبارت‌اند از:

 قرمزی و تحریک

شایع‌ترین عارضه جانبی لیزر موهای زائد، قرمزی فوری و بروز برخی برجستگی‌ هاست که معمولا در عرض 1 تا 2 ساعت فروکش می‌کنند. این اثرات، جزئی هستند و اغلب به آن چیزی که پس از اپیلاسیون برای شما رخ می‌دهد شباهت دارد.

به طور کلی سوزش ناشی از لیزر، باید ظرف چند ساعت پس از انجام آن از بین برود. سعی کنید از کیسه‌ های یخ برای کمک به کاهش تورم استفاده کنید. اگر علائمی فراتر از تحریک جزئی را تجربه کردید یا اگر عوارض جانبی با گذشت زمان برطرف نشد یا بدتر شد، باید با پزشک خود تماس بگیرید.

حتما بخوانید  مقایسه دستگاه لیزر الکس دکا با گرویتی

بررسی دستگاه لیزر دوئتو و مقایسه آن با لیزر الکساندرایت گرویتی

جوش / فولیکولیت

در زمان انجام فرایند لیزر، موها تراشیده می‌شوند و سپس لیزر اعمال می‌شود. در هفته اول پس از لیزر، موهای مرده از داخل پوست می‌ریزند. با لمس این موها احساس گزگز به شما دست می‌دهد؛ این امر می‌تواند باعث ایجاد جوش‌های ریز روی پوست گردد.

این جوش‌ها برآمدگی‌هایی به نام فولیکولیت هستند که در اثر تحریک پوست ایجاد می‌شوند. معمولاً با استفاده از کرم آنتی بیوتیکی که بعد از لیزر استفاده می‌شود، فروکش می‌کنند. اگر این تحریکات پوستی برطرف نشد، با پزشک خود تماس بگیرید.

آنچه در مورد دستگاه لیزر الکس دکا باید بدانید.

تغییرات در رنگ پوست

یکی دیگر از موارد در بررسی عوارض لیزر مو، تغییر رنگ پوست است. برخی از افراد ممکن است متوجه تغییرات رنگ جزئی در ناحیه لیزر شده پوست خود شوند. معمولاً ناحیه تحت درمان یا لیزر، سبک‌تر می‌شود؛ زیرا لیزر، ملانین پوست را نیز هدف قرار می‌دهد.

اگر پوست را در معرض نور خورشید قرار دهید، بدون اینکه پس از لیزر محافظت کافی از آفتاب داشته باشید، احتمال ایجاد رنگدانه در ناحیه لیزر شده وجود دارد. این تغییرات به مرور زمان محو می‌شوند و پوست شما دوباره شکل و شمایل قبلی خود را پیدا می‌کند.

عوارض لیزر مو

سوختگی و تاول

این مورد، اگرچه نادر است؛ اما می‌توان آن را جزو یکی از عوارض لیزر موهای زائد دانست. معمولا اگر لیزر موهای زائد به درستی انجام نشود این اتفاق می‌افتد؛ به همین دلیل، توجه به این نکته ضروری است و فرایند لیزر، فقط باید زیر نظر متخصص پوست انجام گردد.

حتما بخوانید  مقایسه دستگاه لیزر noblex با گرویتی

در پوست رنگ‌های تیره‌تر به این دلیل که ملانین پوست، انرژی‌های بالاتر لیزر را جذب می‌کند، امکان ایجاد تاول و سوختگی بیشتر است. برای جلوگیری از ایجاد جای زخم، بهتر است که در صورت بروز، آن را دست‌کاری نکنید.

جای زخم

جای زخم یا بروز لک روی بدن از عوارض رایج لیزر موهای زائد نیست. با این حال، اگر لیزر، بسیار تهاجمی انجام شود، احتمال ایجاد زخم روی پوست وجود دارد. چنانچه پوست ظریف و حساسی دارید باید در حین لیزر، مراقبت‌های ویژه‌ای انجام دهید.

زخم‌های ناشی از لیزر، معمولاً نوعی سوختگی به شمار می‌روند و به صورت لکه‌های قهوه‌ای روی پوست دیده می‌شوند. معمولاً با درمان و رسیدگی به زخم‌ها می‌توان این مشکل را برطرف کرد.

چه کسانی نباید لیزر موهای زائد را انجام دهند؟

قبل از انجام لیزر موهای زائد با پزشک خود صحبت کنید؛ ممکن است به دلایلی، شما را مجاب کند تا از انجام لیزر اجتناب کنید. آن دسته از افرادی که نمی‌توانند عمل لیزر را انجام دهند عبارت‌اند از:

  • خانم‌هایی که باردار هستند
  • افرادی که موهای کرکی دارند
  • افرادی که داروهای خاصی مانند داروهایی برای درمان آکنه مصرف می‌کنند
  • تبخال تناسلی دارند یا مستعد ابتلا به تبخال هستند
  • زخم‌های کلوئیدی روی پوست خود دارند
  • سرطان پوست داشته یا قبلا به این بیماری مبتلا بوده‌اند.

مزایای لیزر موهای زائد

نتایج لیزر موهای زائد از لحاظ کم شدن موهای بدن، بیشتر از اصلاح، اپیلاسیون، موچین یا کندن موهاست و دوام بیشتری نسبت به مابقی روش‌ها دارد. مزایای لیزر موهای زائد به شرح زیر است:

  • عدم نیاز به کندن مداوم موهای زائد بدن
  • قابلیت از بین بردن موها برای تمامی رنگ پوست‌ها
  • کاهش خطر رشد موهای زیر پوستی
حتما بخوانید  آموزش کار با دستگاه لیزر مو

مراحل لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد شامل چندین مرحله است که این مراحل را در ادامه برای شما عنوان کرده‌ایم؛ چند جلسه لیزر برای حذف موهای زاید لازم است؟

جواب این سوال برای هر شخص متفاوت است و برای هر ناحیه از بدن تعداد جلسات متغیر است.

  • قسمتی از بدن را که قرار است با لیزر درمان شود، تمیز می‌کنند و نوعی مواد ژل مانند را در ناحیه تحت لیزر می‌مالند.
  • به شما یک عینک محافظ می‌دهند تا در طول کار استفاده کنید. دکتر یا شخص لیزرکننده شما هم از عینک محافظ استفاده می‌کند.
  • در نهایت، پوست شما را تحت عمل لیزر قرار می‌دهند؛ ضربات کوتاه آن روی پوست ممکن است شبیه یک سری نیش باشد که تنها در حد چند ثانیه طول می‌کشد.
  • کل فرایند لیزر ممکن است چند دقیقه یا یک ساعت طول بکشد. این مورد به تعداد نقاط تحت لیزر بستگی دارد.
  • در زمان انجام لیزر ممکن است بوی دود و سوزش مو را حس کنید. این مورد، بخشی از فرایند لیزر است.

عوارض لیزر مو

کلام‌آخر

لیزر موهای زائد در صورتی که تحت نظر یک متخصص پوست و مو با تجربه انجام شود، یک روش یا بهتر است بگوییم یک فرایند بسیار ایمن است. کیفیت لیزر و جنس پوست شخصی که لیزر روی آن انجام می‌شود، بسیار مهم است.

ما در مقاله فوق سعی کردیم به مهم‌ترین نکات در رابطه با بررسی عوارض لیزر مو از جمله مزایای لیزر، مراحل لیزر و عوارض آن بپردازیم. امیدواریم به جواب تمامی سوالات خود در این مطلب دست پیدا کرده باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *